preskoči na sadržaj
Vijesti

Razgovor s novim ravnateljem

   Od ove školske godine naša škola ima novog ravnatelja, Antonia Porobiju. Zanimalo nas je kako se snašao u novoj ulozi i kakvi su mu planovi u vezi razvoja škole, pa smo mu postavili o tome nekoliko pitanja.

Što Vas je motiviralo da se kandidirate za ravnatelja škole?

A.Porobija: Motivacija moje kandidature bila je želja za pravom na izbor. Ponudio sam djelatnicima i roditeljima program i mogućnost nove opcije. Smatram da je mogućnost izbora vrlo važna i da je potrebna s vremena na vrijeme promjena.

Kakva ste imali očekivanja?

A.Porobija: Nisam imao posebna očekivanja, ali nadao sam se da mogu našoj školi donijeti pozitivnu promjenu. Očekivao sam da će posao biti zahtjevniji i stresniji, jer teže je raditi s ljudima nego s učenicima.

Koji su Vaši planovi za uređenje škole?

A.Porobija: Što se tiče razvoja škole u prvoj godini mog mandata planiram brojna uređenja škole. Uređena je učionica u PŠ Drvenik te će se promijenjeniti otvori u učionici i holu škole. Trenutno je u pripremi renoviranje zbornice u Drveniku, te promjena monitora i stolova u informatičkoj učionici. U PO Brist planira se promjena grilja. Što se tiče škole u Gradcu, uređen je ravnateljski ured i planira se izgradnja učionice na otvorenom.

Koji će biti prioriteti u Vašem radu?

A.Porobija: Prioritet je posvetiti se radu na međuljudskim odnosima i boljoj atmosferi u školi,  a od zadovoljnijih djelatnika, korist će imati i učenici. Za djelatnike škole planirano je zajedničko putovanje, a svakodnevna težnja za boljom organizacijom i poštivanjem rokova su preduvjet za bolju suradnju.

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

A.Porobija: Rado igram šah i član sam ŠK Ploče s kojim sam se prošle godine natjecao u drugoj hrvatskoj ligi. Osim toga, bavim se stolnim tenisom i biciklizmom, a s prijateljima se redovno zabavljam posjećujući i pub kvizove.

Laura Nedić i Marija Stanković
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Porobija   datum: 13. 1. 2022.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Online nastava

Institucije
 • AZOO
 • MZOS
 • CARNet

Razno


preskoči na navigaciju