preskoči na sadržaj
Vijesti

Ekološke aktivnosti u našoj školi

Iza nas je travanj, mjesec u kojem se slavi Dan planeta Zemlje i više nego inače razmišlja o ekologiji, mjesec u kojem se organiziraju brojne ekološke akcije. I u našoj školi svjesni smo da svaki pojedinac može utjecati na pozitivne promjene u zaštiti okoliša i pridonijeti očuvanju Zemlje, našeg jedinog doma.

Ove godine učenici 1. razreda uključili su se u ekološko humanitarnu akciju prikupljanja čepova u kojoj već više godina sudjeluje naša škola. S ponosom možemo reći da su naši najmlađi učenici prikupili do sada daleko najveću količinu čepova. Učenice 1. razreda, Nina Đugum, Tina Turudić i Bruna Knežević, koje su se posebno istakle u ovoj vrijednoj ekološkoj akciji, predale su čepove Crvenom križu Ploče. Djelatnice Crvenog križa ugostile su male predstavnice naše škole te im u znak zahvalnosti uručile male poklone. Ovom prilikom zahvaljujemo obitelji Đugum na svesrdnoj pomoći u realizaciji ove akcije.

Učenici 5. razreda dovršili su svoju kolekciju „Maslini u čast“ koja se sastoji od slika masline s narodnim izrekama vezanim uz stablo masline, izrađenih od eko materijala i pakiranja lišća masline s ukrasnim magnetom izrađenim od ploške maslinove grančice. Proizvodi su inspirirani  maslinom, svetim drvom Dalmacije. Izrađeni su od eko materijala i predstavljaju dalmatinski suvenir koji ima i uporabnu vrijednost. Ovaj projekt sufinancirao je, zajedno s ostalim proizvodima UZ Škatula, Centar izvrsnosti SDŽ s ciljem poticanja i razvoja kreativnosti, inicijative i poduzetništva kod potencijalno darovite djece.

Ponosni smo na ekološke aktivnosti naših učenika i uvjereni da sa završetkom travnja one nisu završile jer dobro znamo da brigu o našem planetu trebamo živjeti i provoditi u djelo svaki mjesec, svaki dan.

Pogledajte video.

Ranka Radoš
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Porobija   datum: 2. 5. 2022.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Online nastava

Institucije
 • AZOO
 • MZOS
 • CARNet

Razno


preskoči na navigaciju