preskoči na sadržaj
PŠ Brist

Listopadne aktivnosti u PŠ Brist

Učenici PŠ Brist bili su jako aktivni u listopadu. Na samom početku mjeseca, u organizaciji Hrvatske pošte i u sklopu projekta Sigurnim korakom u školu 2 obilježili smo Svjetski dan razglednice.

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo nizom prigodnih aktivnosti al djeci je najdraža bila degustacija slasnih kolača i kruščića kojeg su nam pripremili uz pomoć svojih vrijednih mama.

U nizu aktivosti ističu se dva projekta – e Twinning projekti Dan jabuka 2020. i Sigurnim korakom u školu 2, u sklopu kojeg smo obilježili Europski tjedan programiranja (European code week).

Dan jabuka smo do sada obilježavali kroz razredni projekt, ali sad smo ga podigli stepenicu više – na eTwinning razinu. U sklopu projekta učenici su odradili niz aktivnosti – vježbali smo matematiku s jabukama, nizove, skupove i sudoku, i stvarne i virtualne, kušali smo razne jabuke i istraživali njihova svojstva. Kušali smo i kolač od jabuka kojeg je spremila mama našeg učenika. Oblikovali smo jabuke plastelinom i crtali ih.  Pogledali smo edukativni film o životnom ciklusu jabuke, od sjemena do ploda, a učenici su se okušali i u, za većinu njih, novom web alatu Wordart u kojem smo napravili dva zajednička rada.

U sklopu Europskog tjedna programiranja učili smo o važnosti računalnog mišljenja za razvoj djeteta, kako ono utječe na razumijevanje svijeta i razvoj kompentencija koje su im potrebne u današnjem svijetu. Djeca su naučila što je algoritam i kako primjeniti jednostavne algoritme u aktivnostima kodiranja bez računala (većina učenika su prvašići) , na školskom dvorištu. Naučili smo i binarno kodiranje slova, binarnu abecedu i otkrivali tajna slova. Pokušali smo napraviti algoritam i uz pomoć strelica složiti kod kojim ćemo pomoći  avionu da dođe do balončića. Učenicima se najviše svidjela aktivnost na otvorenom – igra u paru. Dva učenika su bila „roboti“ a druga dvojica „programeri“ koji su smišljali algoritam/kod kojim će provesti svoga „robota“ kroz mrežu do čunjeva pa do izlaza.

Jako smo se zabavili, upisali smo ime malog Brista na veliku mapu Europe, dobili pohvalnice za svoje aktivnosti (kojima se jako ponose)  a iduće godine, kad naučimo abecedu, okušat ćemo se i u ozbiljnijim verzijama programiranja.

U prilogu su dva filmića o projektima a klikom na opširnije možete pogledati i više detalja o našim aktivnostima.

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Perica Šutić   datum: 29. 10. 2020.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju