preskoči na sadržaj
PŠ Brist

Nacionalne oznake kvalitete u PŠ Brist

Početak jeseni je bio jako plodan i za učenike PŠ Brist. Marta, Lukša, Tea, Ivano, Stipe

(1. razred) , Ante (2. razred) , Ema i Maša (3. razred) pod stručnim vodstvom učiteljice Perice Šutić dokazali su da i najmanji eTwinneri mogu biti odlični eTwinneri te su osvojili čak osam nacionalnih oznaka kvalitete za rad u školskoj 2020./2021. godini za projekte:

 

 • European day of languages 2020. –  Učenici su putem ovog projekta upoznali jezično bogatstvo Europe, važnost poznavanja stranih jezika kao zaloga za uspješnu budućnost i suradnju svih zemalja Europe te važnost očuvanja jezika i dijalekata kao jezičnog bogatstva. Razmijenili su pisma i razglednice s partnerskim školama diljem Europe te ostvarili kontakt i razmjenom digitalnog nastavnog sadržaja.
   
 • Dan jabuka 2020. - Cilj projekta bio je upoznavanje učenika s utjecajem jabuke na naše zdravlje, koristima jabuke, njenim vrstama , načinom konzumiranja jabuke i proizvoda od jabuke te organiziranjem raznih predmetnih i međupredmetnih aktivnosti obilježiti Svjetski dan jabuka.
   
 • Na putu dobrote 2/On the path of kindness 2 – Cilj projekta bio je probuditi u učenicima ljubav i dobrotu, te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno. Učenicima se kroz niz aktivnosti približio sam osjećaj volontiranja - pomoći drugima, pomoći im  uočiti da svi nemaju jednako, da i mala "kap čini rijeku" pozitivnih aktivnosti. Htjeli smo naglasiti važnost tolerancije, razumijevanja, prihvaćanja različitosti i pomaganja u svakodnevnom životu.
   
 • 100.dan u školi/ 100th day in a school - 100. dan u školi je međunarodni projekt koji se obilježava sredinom veljače kao 100. dan polaska učenika u školu. Učenici ga obilježavaju nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100, želi potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu koji provode.
   
 • EU Code week – PixelArt - U sklopu Europskog tjedna programiranja učili smo o važnosti računalnog mišljenja za razvoj djeteta, kako ono utječe na razumijevanje svijeta i razvoj kompetencija koje su im potrebne u današnjem svijetu. Djeca su naučila što je algoritam i kako primijeniti jednostavne algoritme u aktivnostima kodiranja bez računala kroz suradničko učenje (većina učenika su prvašići) , na školskom dvorištu. Naučili smo i binarno kodiranje slova, binarnu abecedu i otkrivali tajna slova. Pokušali smo napraviti algoritam i uz pomoć strelica složiti kod kojim ćemo pomoći  avionu da dođe do balončića, izrađivali crteže uz pomoć pixel arta (papirnato i digitalno).
   
 • WEBCLASSROOM/ Webučionica 2.0 - Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku korak po korak pristupa.Krajnji cilj je stjecanje osnovnih vještina odnosno razvoj digitalnih vještina kod učitelja i učenika te unaprjeđenje cjelokupnog procesa obrazovanja integracijom digitalnih alata u nastavi.
   
 • U svijetu likovnih umjetnika 3/Art in my heart 3 - Cilj projekta bio je upoznavajući likovne umjetnike potaknuti učenike na učenje i stvaranje vlastitih likovnih djela, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. Odabrala sam četiri strana i jednog domaćeg autora, čije sam radove smatrala najzanimljivijima ali i najprikladnijima dobi učenika: Piet Mondrian, Kimmy Cantrell, Jackson Pollock, Vasilij Kandinski i Mirna Sišul.
   
 • Sigurnim korakom u školu 2 - Projektom se osnažuju učenici i učitelji u primjeni IKT-a u nastavi i za nastavu tijekom svih oblika nastave (redovna, INA, izborna, izvanučionička nastava, udaljeno učenje). Projektnim aktivnostima se poticala komunikacija, suradnja i stvaranje, istraživanje problema te predlaganje rješenja, uz uporabu IKT-a za sve navedeno. Svrha projekta je razvijanje, poticanje i poboljšanje čitalačke, prirodno-znanstvene, matematičke i digitalne pismenosti u okviru sadržaja i ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema. Projekt je nastavak suradnje projektnih partnera iz nagrađenog etwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1, šk.god. 2019./2020. u kojem smo također sudjelovali i za kojeg smo dobili i nacionalnu i europsku oznaku kvalitete.

Perica Šutić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Porobija   datum: 18. 10. 2021.

Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju