preskoči na sadržaj
vijesti

Učenici iz Ukrajine

   U petak, 25. ožujka 2022. u našu učionicu ulazi peteročlana obitelj s bebom u naručju među kojima su se isticala dva uplašena dječaka tužnih očiju. Svi su bili iznenađeni: obitelj, učenici i učiteljica! Rat se činio tako dalekim, a došao nam je tako blizu, skoro pa nadohvat ruke. Maxim je stigao u četvrti razred, a njegov brat Kirilo u drugi. Maxim je danima izbacivao tugu i bol u svojim crtežima tenka koji gura gromadu od kamena ispred sebe. Svi u razredu i školi bili su tužni, no opet i sretni jer im možemo pružiti tračak veselja i utješiti ih kako samo prijatelji znaju i umiju. Kroz igru, velike odmore, šetnje do plaže te odlazak na izlet u Split, Klis i Solin uspjeli smo im odagnati misli bar na trenutak. Fotografije kroz vrijeme govore više od riječi. Međutim 1. lipnja kroz roditeljsku poruku saznala sam da odlaze. Nisam imala pojma gdje. Nismo se ni pozdravili. No očito je to normalno u trenucima neizvjesnosti. Samo da se što prije vrate u svoje toplo gnijezdo, u svoju Ukrajinu. Maximova narukvica koju je izradio bit će mi uvijek sjećanje na divnog dječaka krupnih očiju. Volimo vas!
Album slika.

Ela, Vito, Ivano, Toni i učiteljica Vesna

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 23. 6. 2022. 10:18

Planinarska edukacija

Hrvatsko planinarsko društvo Adrion u sklopu programa Izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje djece i mladih provodi projekt Edukativno ekološki kamp Adrion u koji su uključeni učenici PŠ Drvenik.

U sklopu projekta 3.ožujka 2022. organiziran je edukativni izlet na vidikovac Kremenik iznad Drvenika. Član HPD-a Adrion Ivan Šakić održao je prisutnim učenicima, nastavnicima i mališanima iz vrtića zanimljivo predavanje o planinarskoj opremi u kojem je predstavio opremu potrebnu za planinarenje i pokazao kako se koristi ta ista oprema.

Njegova kolegica Anita Lasić upoznala je djecu s osnovama planinarenja i ponašanja u planini te im podijelila Dječje planinarske dnevnike.

Članovi DVD-a Drvenik Duje Lozina i Marin Kosović pripremili su roštilj i ispekli meso kojim su se svi počastili nakon korisne i zanimljive edukacije. Planinari i vatrogasci pripremili su poučnu i zabavnu pustolovinu koja je zaslužila sve pohvale.
Pogledajete foto-galeriju.

Iva Matutinović 8. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 8. 3. 2022. 09:28

Pokladni utorak u 3. i. 4.r. PŠ Drvenik

Usprkos hladnom vremenu i ove godine smo u punom sastavu. Vesela skupina malih maškara sa predvodnicom gusarkom odvažila se otisnuti na drveničku plovidbu.

Vojnik Drveničan sa puškom u ruci nas je štitio, Assassni sa svojim šiljcima na rukama, a tek Pauk Tarantula ubojitim otrovom .Hipica Vitkica plijenila je pažnju svojom ljepotom. Mirno smo se vratili u našu sigurnu luku. Tamo nas  je dočekao žiri Keti i Buti koje su dodijelili nagrade. Najednostavniju nagradu dobio je vojnik, najsimpatičniju Hipica Vitkica, najoriginalniju Assassni a najljepši je bio Tarantula.

Posada je dobila tijekom plovidbe slatkiša, čime su se dobro pokrijepili a zatim dobro zabavili uz ples i igre. Tradicija je tradicija i mi je nećemo ukinuti! Krećemo dalje!

Pgledajte foto-galeriju

Sretan Vam pokladni utorak!

Vesna Antunović- Marinović i uč.3. i. 4.r

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 2. 3. 2022. 10:00

100. dan škole i Valentinovo u PŠ Drvenik

100. dan škole je projekt koji se već nekoliko godina provodi u našoj učionici.

To je dan bez udžbenika, ali sa dosta zanimljivih zadataka edukativnog sadržaja.

Na svim nastavnim satima učenici  3. i 4. su stjecali znanja igrajući se i učili. Kroz šarenilo papirića ponovili su riječi sa -ije, je, č , ć , dž, đ. Tražili su imenice, glagole i pridjeve i razvrstavali ih u skupine na zanimljiv način lijepili u srca. Izmišljali pjesmicu.

Valentinovo kroz akrostih, pjevali himnu 100.dan škole,  slagali piramidu od papirnatih mafina, uskakali u srca na podu, ciljali zadano srce i tako dalje. Zanimljivi sati su se protezali na njemački jezik. Sve smo objedinili šarenilom ljubavi , toplinom srdašca i bogatstvom dječje sreće a to nam je i bio ishod lijepog dana!

Učenici su sretni i zadovoljni otišli svojim kućama!

Pogledajte foto-galeriju

Vesna Antunović- Marinović

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 2. 3. 2022. 09:53

Dan sjećanja

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan koji trebamo dostojno i prigodno obilježiti. Dan je to kad se trebamo sjetiti svih branitelja I civila koji su podnijeli žrtvu za mir i slobodu. Mi smo im odali počast na satu Povijesti i Hrvatskog jezika čitajući prigodne tekstove i izrađujući plakate kojima smo ukrasili školske panoe.
slika1 i slika 2

Marina Longin

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 16. 11. 2021. 09:20

Dalmatinac

   Već nekoliko godina u Zaostrogu se održavaju manifestacije posvećene dalmatinskom psu koji je postao simbol mjesta zahvaljujući slici „Posljednja večera“, nepoznatog autora s početka 18.st., koja se nalazi u Franjevačkom samostanu u Zaostrogu. Tragom toga učenici PŠ Drvenik pod mentorstvom psihologinje Branke Perić snimaju reportažu o Dalmatincima (ljudima, ne psima) u kojoj će ih predstaviti na zanimljiv i humorističan način. Dio reportaže snimljen je i u samostanu gdje nas je ugostio gvardijan fra Josip Bebić i proveo nas kroz fascinantno samostansko zdanje. Gvardijan je predstavio i  sliku „Posljednja večera“ koja nas se, osim svojom ljepotom, dojmila i svojom veličinom.

Pogledajte mali fotoalbum

Marina Longin

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 14. 10. 2021. 13:12

Dan kruha

   Ne kaže se uzalud da je kruh život. Kruh je jedna od naših osnovnih prehrambenih namirnica, a ujedno i simbol života i blagostanja. Stoga smo i ove godine radosno obilježili Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje prigodnom prodajom kruha, raznih peciva i kolača koje su naši učenici ispekli sa svojim majkama, bakama i ostalim članovima obitelji. Osim kruhom i pecivima, stolovi su bili ukrašeni i našim tradicionalnim plodovima zemlje; mandarinama, grožđem i suhim smokvama.

Svi zajedno smo uživali, častili se i blagovali plodove našeg rada i truda.

Pogledajte mali fotoalbum

Marina Longin

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 14. 10. 2021. 12:57

ZIMA NA MORU

    Hladni zimski dan učenike 2. i 3. razreda PŠ Drvenik izmamio je vani kako bi pomogli svojim prijateljicama ptičicama. Na prethodnom Satu razrednika napravili smo hranilice za ptice. Dječaci su se poslužili korištenim tetrapak ambalažama, dok je jedina djevojčica u našem razradu svoju hranilicu izradila od plastičnih boca. Svatko od djece odabrao je jedno stablo kako bi na različitim mjestima postavili hranilice. U njih smo ubacili sjemenke kako bi obradovali ptice. 

Radosno smo nahranili gladne životinje, istodobno smo iskoristili otpad i sretni otišli svojim kućama. Redovno smo ptiče opskrbljivale hranom jer zima je ove godine pokazala zube!
 album slika

VESNA ANTUNOVIĆ-MARINOVIĆ

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 11. 3. 2021. 17:30
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju