2021-11-29 08:34:56

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar 2021.

Ove školske godine u Republici Hrvatskoj po šesti put održano je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar.
Dabar je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Natjecanje Dabar osmišljeno je kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske.

Među 42 553 učenika koji su se u Hrvatskoj uključili u natjecanje, našu je školu predstavljalo troje učenika PŠ Brist, dvoje učenika PŠ Drvenik i šesnaest učenika OŠ Gradac. Natjecanje ima više kategorija, a naši su se učenici natjecali u kategorijama MikroDabar (14 učenika) i MiliDabar (7 učenika). Svi natjecatelji dobili su digitalnu značku i diplomu za sudjelovanje.

Ove je godine po prvi put organizirano i natjecanje Dabroučitelj i Dabrostudent 2021 (Natjecanje Dabar za sadašnje i buduće nastavnike) koje su organizirale udruga "Suradnici u učenju" i nastavna baza na Filozofskom fakultetu u Splitu, odsjek Učiteljski studij, u kojem je sudjelovala nastavnica informatike Ivana Vežić.

Čestitamo svim učenicima naše matične škole i područnih škola koji su sudjelovali na natjecanju Dabar, njihovim učiteljicama te koordinatorici natjecanja za našu školu, profesorici Ivoni Čepić, i suorganizatoricama, učiteljici Ranki Radoš i nastavnici informatike Ivani Vežić.

Pogledajte fotoalbum

Ivana Vežić


Osnovna škola "Gradac"