2022-01-13 13:30:00

Razgovor s novim ravnateljem

   Od ove školske godine naša škola ima novog ravnatelja, Antonia Porobiju. Zanimalo nas je kako se snašao u novoj ulozi i kakvi su mu planovi u vezi razvoja škole, pa smo mu postavili o tome nekoliko pitanja.

Što Vas je motiviralo da se kandidirate za ravnatelja škole?

A.Porobija: Motivacija moje kandidature bila je želja za pravom na izbor. Ponudio sam djelatnicima i roditeljima program i mogućnost nove opcije. Smatram da je mogućnost izbora vrlo važna i da je potrebna s vremena na vrijeme promjena.

Kakva ste imali očekivanja?

A.Porobija: Nisam imao posebna očekivanja, ali nadao sam se da mogu našoj školi donijeti pozitivnu promjenu. Očekivao sam da će posao biti zahtjevniji i stresniji, jer teže je raditi s ljudima nego s učenicima.

Koji su Vaši planovi za uređenje škole?

A.Porobija: Što se tiče razvoja škole u prvoj godini mog mandata planiram brojna uređenja škole. Uređena je učionica u PŠ Drvenik te će se promijenjeniti otvori u učionici i holu škole. Trenutno je u pripremi renoviranje zbornice u Drveniku, te promjena monitora i stolova u informatičkoj učionici. U PO Brist planira se promjena grilja. Što se tiče škole u Gradcu, uređen je ravnateljski ured i planira se izgradnja učionice na otvorenom.

Koji će biti prioriteti u Vašem radu?

A.Porobija: Prioritet je posvetiti se radu na međuljudskim odnosima i boljoj atmosferi u školi,  a od zadovoljnijih djelatnika, korist će imati i učenici. Za djelatnike škole planirano je zajedničko putovanje, a svakodnevna težnja za boljom organizacijom i poštivanjem rokova su preduvjet za bolju suradnju.

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

A.Porobija: Rado igram šah i član sam ŠK Ploče s kojim sam se prošle godine natjecao u drugoj hrvatskoj ligi. Osim toga, bavim se stolnim tenisom i biciklizmom, a s prijateljima se redovno zabavljam posjećujući i pub kvizove.

Laura Nedić i Marija Stanković


Osnovna škola "Gradac"