2022-02-11 18:29:43

Testiranje učenika - obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

prema uputama MZO od ponedjeljka 14.2.2022. počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti. 
Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno, besplatno i obavlja se jednom tjedno.

 

U ponedjeljak 14.02. učenicima naše škole biti će podijeljena dva testa i upute. Utorak 15.02. prije nastave ili noć prije spavanja trebalo bi obaviti prvo testiranje. Testiranja u ostalim tjednima vršit će se nedjeljom prije spavanja ili ponedjeljkom prije škole. Drugo testiranje odnosi se na ponedjeljak 28.02. (U ponedjeljak 21.02. počinje tjedan praznika za učenike, pa u tom tjednu nije potrebno testiranje.)
U slučaju pozitivnog rezultata, dijete ne ide u školu i o tome ćete obavijestiti odabranog doktora i razrednika/cu. 

Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu, koju će Vaše dijete donijeti s uputama i prvim testovima, te ju potpisanu treba vratit najkasnije do petka 18.02. razredniku/ci. U tom slučaju, testovi Vam neće biti uručeni te će Vaše dijete nakon kontakta s Covid-pozitivnom osobom morati u samoizolaciju. 

Smatra se da roditelj pristaje na testiranja ukoliko ne potpiše navedenu izjavu te će mu biti nastavljena isporuka novih testova u vjeri da će ih odgovorno primjenjivati.

Naglašavamo da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.

Na poveznicama su dodatne upute Ministarstva znanosti i obrazovanja (poveznica1), te upute o korištenju testa (poveznica2) i praktičan VIDEO s uputama (poveznica3)

S poštovanjem,
ravnatelj
Antonio Porobija, prof.


Osnovna škola "Gradac"