2022-02-22 19:52:24

ĆAKULAONICA 2021./2022.: Fali more, drž, se kraja

ŠKOLSKO NATJECANJE
Školsko finale Ćakulaonice 2021./2022. okupilo je u našoj školi ekipe iz PŠ Drvenik, PŠ Brist, te ekipe matične škole, 1. razred, 2. razred i 3. i 4. razred Gradac. 
Glavni dio natjecanja obuhvatio je niz igara u poznavanju zavičajnih riječi na temu Fali more, drž, se kraja. Sve ekipe pokazale su zavidno znanje i natjecateljski duh na radost prisutnih, malih i velikih navijača. U uzbudljivoj Završnoj ćakuli, uz malu ali zasluženu prednost, dobili smo školske pobjednike: ekipu 3. i 4. razreda Gradac. 
Sportski dio Ćakulaonice nije bio ništa manje uzbudljiv, a mali natjecatelji su se nadmetali u starim zavičajnim igrama: piljci i bućanje. Uvjerljivu pobjedu u igri piljaka odnio je Branko Mateljak, učenik 4. razreda Gradac. Naši učenici iz PŠ Drvenik i ove su godine briljirali u bućanju. Njihovi predstavnici, Ela Mekinić i Vito Klinac, pokazali su izvrsnu vještinu bućanja te zasluženo pobijedili.
U očekivanju skorašnjeg velikog međuškolskog finala Ćakulaonice u kojem će našu školu predstavljati pobjednici školskog natjecanja, pogledajte naše male ćakulone:(poveznica).

Ranka Radoš


Osnovna škola "Gradac"