2022-05-05 11:06:20

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

   Nakon pune dvije godine napokon smo dočekali prestanak epidemioloških mjera i konačno su omogućeni odlasci na izlete i terensku nastavu.
Sukladno s tim, učenici 8. razreda OŠ Gradac i PŠ Drvenik proveli su dva dana na terenskoj nastavi u Vukovaru u sklopu projekta ‘’Posjet učenika osmih razreda Vukovaru.’’ Bili smo smješteni u hostelu Dubrovnik u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Nedugo po dolasku odslušali smo predavanja Domoviski rat i Bitka za Vukovar te obišli izložbene postave u krugu Memorijalnog centra. Sljedeći dan proveli smo obilazeći Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, hangar Veleprometa, crkvu sv. Filipa i Jakova te Vukovarski vodotoranj.
Vodotoranj je obnovljen i konzerviran, a na vrhu su postavljene ploče s imenima donatora koji su tome pomogli. Među imenima smo pronašli i OŠ Gradac, jer smo i mi našim skromnim prilogom doprinjeli da simbol Vukovara i dalje stoji ponosan i neuništiv.
Fotoalbum

Marina Longin


Osnovna škola "Gradac"