2022-05-17 11:57:30

Dalmatinski festival matematike
   Više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola odmjerilo je snage na Dalmatinskom festivalu matematike, koji se u organizaciji voditelja županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika Dalmacije pri Agenciji za odgoj i obrazovanje održanog 13. svibnja 2022. u Splitu.
Djeca su se natjecala ekipno, u timovima od četiri člana, i to u četiri kategorije. Jedna je uključivala učenike 3. i 4. razreda osnovne škole, druga učenike 5. i 6. razreda, treća 7. i 8. razreda, dok su četvrtu kategoriju činili srednjoškolci.
Naša škola sudjelovala je s jednom ekipom učenika 5.r.( Ante Pećar i Nika Knežević) i 6.r. (Petra Raić i Mirko Korljan).  Mentorica učenicima je profesorica Ivona Čepić .
Cilj natjecanja je popularizirati matematiku i pokazati da matematika u ekipi zna biti jako zabavna. Najbolje rezultate ne ostvaruju oni koji znaju riješiti više već oni koji najbolje surađuju i znaju podijeliti zadatke u ekipi kako bi timski ostvarili najbolje rezultate i osvojili nagrade. U opuštenom okruženju svaki član daje najbolje od sebe. 
Ovim završavamo sezonu matematičkih natjecanja za ovu školsku godinu. Nadamo se da će se  uloženi trud isplatiti i veselimo se novim izazovima u idućoj školskoj godini.

Ivona Čepić

Osnovna škola "Gradac"