preskoči na sadržaj
vijesti

UREĐENJE ŠKOLSKOG VRTA

Učenici i djelatnici PŠ Drvenik počupali su korov i uredili školski vrt. Uz dvije mandarine, koje godinama rastu u vrtu, posađena su tri šipka, žižula i kruška. Od ljekovitog bilja za početak su posađene kadulje, metvice i majčine dušice, a s vremenom će se posaditi i ružmarin i lavanda uz rubove vrta. U središnjem dijelu će se posijati i trava te će vrt dobiti svoj konačni izgled. Učenici će vrt moći koristiti kao vanjsku učionicu i mjesto za opuštanje i odmor.
Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 14. 6. 2018. 14:00

NASTUP NA SMOTRI DJEČJEG STVARALAŠTVA

29.5.2018 u OŠ oca Petra Perice u Makarskoj održana je 4. smotra dječjeg dramskog stvaralaštva.

Od devet skupnih i pojedinačnih nastupa dva nastupa ostvarili su učenici dramske skupine PŠ Drvenik. U igrokazima ''Maturalac'' i ''Smogovci'' sudjelovalo je 11 naših učenika. Nakon svih nastupa ravnateljica škole učenicima i mentorima je uručila prigodne poklone.

slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 30. 5. 2018. 12:23

DOBILI SMO NOVE STOLICE

Tijekom božićnih blagdana vatrogasci DVD-a Drvenik organizirali su humanitarnu akciju u kojoj su prikupljali  novce za PŠ Drvenik. Akciji su se pridružili i učenici koji su prodavali kolače. Od prikupljenih novaca kupljene su nove stolice za školu.

Zahvaljujemo svim našim vatrogascima, roditeljima i mještanima koji su pripomogli svojim donacijama.

slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 30. 5. 2018. 12:21

DJEČJI PRIČIGIN

U travnju, u sklopu Marulićevih dana, s ciljem očuvanja stvaralaštva na čakavskom narječju  organiziran je Dječji pričigin u okviru Festivala pričanja priča Pričigin. Svi dječji radovi obavljeni su u zborniku Ča-more-judi koji je izdala OŠ Grohote iz Grohota.

Čestitamo našim učenicama Luciji Kostanić i Luni Urlić čije su priče Babina kužina, Dalmatinske riči i Litnja priča objavljene u zborniku.

slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 30. 5. 2018. 12:20

Igre na Kremeniku

Učenici svih razreda naše škole iskoristili su sunčani proljetni dan za mali izlet sa svojim učiteljima i roditeljima. Pridružili su im se i predškolci  i njihova teta. Odredište je bio vidikovac Kremenik s kojeg se pruža veličanstveni panoramski pogled na Drvenik.  Po dolasku  su se okrijepili napitcima i domaćim fritulama. Roditelji su pripremili i prezentirali razne igre koje su privukle pažnju svih učenika. Uz različite brojalice  potezali su se konopi, igrala se školica, laštik. Suradnja je bila izvrsna i svi su uživali. Sretni i zadovoljni povratak kućama su popratili pjesmom.

Hvala svima!
Pogledajte album slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 10. 4. 2018. 21:19

U susret Uskrsu!

      Lijep proljetni dan izmamio je van djecu naše škole na prodajnu izložbu. Stol prepun pisanica i drugih rukotvorina vrijedne UZ Škatula bio je brzo prazan zahvaljujuci roditeljima i mještanima Drvenika. Svaki prolaznik ubacio je u škatulicu dar od srca. Njihov stol krasit ce ta lijepa pisanica. Svima vama veliko hvala za osmijeh zadovoljstva svakog djeteta! Suradnja škole i zajednice je nit ljubavi i davanja, što se još jednom i pokazalo! Svima sretan Uskrs!

Vesna Antunović-Marinović

Foto - album

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 28. 3. 2018. 13:13

Učenici oduševljeni Poljudom

Hajdukov dom na Poljudu su posjetili učenici O.Š. Gradac i područnih škola Zaostrog i Drvenik. Nakon razgledavanja trofejnih dvorana i fotografiranja u novinarskom salonu, u izlasku na teren i fotografiranju uz travnjak pridružila im se i Hajdukova maskota Rico.

slika 1  slika 2  slika 3

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 26. 3. 2018. 13:28

„Lidranovci“ u Primoštenu

Učenica 6. razreda Lucija Kostanić i njezina mentorica Marina Longin provele su tri nezaboravna dana u društvu gotovo 600 učenika i mentora u primoštenskom hotelu „Zora“ gdje je održana državna Smotra LiDraNo 2018.

Članovi povjerenstva za literarni izraz su od četrnaest pristiglih radova sa županijskog natjecanja u Splitu odabrali dva rada i uvrstili ih u Zbornik literarnih i novinarskih radova. Naravno, jedan od tih radova je i Lucijina šaljiva priča „Šiške od pinjola“.

Sudionici smotre prisustvovali su i sudjelovali na različitim aktivnostima i događanjima. U hotelskim dvoranama održavani su scenski nastupi, literarne radionice, slušanje radijskih emisija, izložba školskih listova. Na okruglim stolovima učenicima su podijeljena priznanja za njihova postignuća, a mentorima zahvalnice za rad.

Nakon okruglog stola Lucija je sudjelovala na radionici pod vodstvom poznatog književnika Enesa Kiševića koji je zajedno s učenicima komentirao njihove pročitane radove te im davao savjete i upute kako i dalje kvalitetno i dobro pisati.

Jedno dragocjeno i vrijedno novo iskustvo!

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Koni Bulfon  datum: 23. 3. 2018. 14:04

Maškare

Ovogodišnje maškare su održane 13. veljače 2018. godine. Petaši, šestaši i sedmaši iz škole Drvenik su se umaškararali u svatove. U holu škole održano je vjenčanje na kojem su sudjelovali mladenci, kumovi, djeveri, barjaktar, didovi, babe,fratar i sve ostale maškare. Nakon vjenčanja i čitanja presude Krnji i oporuke nastavili smo s plesom i zabavom. Bilo nam je odlično i dobro smo se proveli.

                                                       Učenici PŠ Drvenik
slike                                                             

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 14. 2. 2018. 15:56

Maškare u Drveniku

Lijep sunčan dan izmamio je na drveničke ulice djecu djećjeg vrtića, učenike nižih razreda, njihove tete i učiteljice. Maškarana povorka krenula je od škole preko mjesta i nazad. Veseli ,raspjevani i razdragani odmorili su se i zasladili ispred Lema. U školi ih je čekalo lijepo iznenađenje; ples, pjesma, zabava ,igre i nagrade. Podijelili smo 10 nagrada. Nagradu za 1.mjesto najljepša maškara je uvjerljivo odnio Ante Kostanić uč.4.r.koji je odlično izgledao  u ulozi teta Klaudije. 

Drugu nagradu je dobila Rea Gabrić uč.1.r. bila je lijepa vila, a 3.nagradu braća Karlo (uč.2.r.) i Toni Delić (predškolac) dva šarena klauna. Mia Grubiša uč.4.r. u ulozi grofice  nas je očarala svojim hodom, držanjem i gracioznošću te je ona odnijela tu prestižnu nagradu. Ostale nagrade su otišle u ruke pobjednika igara. Još jedna lijepa tradicija je i ove godine doživjela svoju punoljetnost. Žao nam je što već dvije godine sa nama nisu učenici viših razreda. SRETNO DO DOGODINE!

       album slika      Vesna Antunović-Marinović

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 10. 2. 2018. 14:13

Prvi koraci u robotici

             Prošle godine uključili smo se  projekt Croatian Makers. To je projekt koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Nedavno smo dobili 4 mBot robota s kojima su se šestaši i sedmaši  danas na satu informatike susreli i tako zakoračili u svijet robotike.

I učenici 5. i 6. razreda na satu matematike uspješno su sastavili i programirali mBOT - edukacijski robot set koji pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEM(znanost, tehnologiju, inžinjering i matematiku).

Za početak programiranjem su robota "naučili" kretati i automatski zaobilaziti zapreke što je tek početak u njihovom svijetu STEM-a.

                                                       Ante Nogalo i Ivona Čepić, prof

Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 7. 2. 2018. 16:16

Vremenik ispita u drugom polugodištu Vijest ima dokument u privitku

Pod linkom opširnije možete preuzeti vremenike ispita za drugo polugodište.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 3. 2. 2018. 15:37

LIDRANO 2018

26.1.2018. održana je međuopćinska smotra LiDraNo u novoj dvorani  Arte u Glazbenoj školi u Makarskoj.  Dramska skupina naše škole nastupila je s igrokazom ''Maturalac'' . Iako ne idu dalje na županijsku razinu,  zaslužili su pohvale za svoj talent i trud.

Posebno pohvaljujemo Luciju Kostanić, učenicu 6.r.,  čija je humoristična priča na zavičajnom govoru ''Šiške od pinjola''  među ostalim literarnim radovima izabrana za županijsku smotru LiDraNo koja će se održati u Splitu 12.2.2018. godine.


                                                      Album slika                          Marina Longin

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 2. 2. 2018. 14:58

DOČEK SVETOG NIKOLE U VRTIĆU I NIŽIM RAZREDIMA

PŠ Drvenik je 6. prosinca posjetio naš dragi gost Sveti Nikola. Dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica Dječjeg vrtića Dražena Radonić.

Nositelji bogatog programa kao i svake godine su djeca Dječjeg vrtića i njihova vrijedna teta Klaudia. Pridružila su im se djeca nižih razreda i njihove učiteljica Vesna i Jasna. Sve je obilovalo pjesmom, plesom, igrokazima i veselim raspoloženjem.

Njihov trud je nagradio Sveti Nikola s puno darova.

Plesom macarena su se oprostili od Svetog Nikole i uputili ga na dugo putovanje.

Hvala drveničkim roditeljima koji se uvijek rado odazovu ovako lijepom susretu!

Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 2. 1. 2018. 17:14

Božićni običaji u Europi

U sklopu nastavnog programa, sedmaši na satu geografije uče o europskim državama. U božićnom ozračju , istraživali su o božićnim običajima u pojedinim državama. Svoje istraživačke radove su stavili na pano.
Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 20. 12. 2017. 14:54

SVETI NIKOLA

Svake godine 6. prosinca sv. Nikola na svoj dan obilazi našu školu. Učenici viših razreda zajedno su mu pripremili doček. Nakon pozdravnog govora otpjevali su pjesmu „Iznad duge“ na hrvatskom i na engleskom jeziku uz Eninu pratnju na klaviru. Sveti Nikola nagradio je njihov trud slatkim poklonima.
slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 9. 12. 2017. 16:11

BOŽIĆNA PRODAJNA IZLOŽBA

Članovi naše učeničke zadruge su na radionicama tijekom proteklih tjedana izrađivali različite blagdanske ukrase i dekoracije. Svoje proizvode izložili su i prodavali na prodajnoj izložbi.
Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 9. 12. 2017. 16:10

Počast žrtvama Domovinskog rata

Svi učenici i učitelji PŠ Drvenik te mališani i tete iz vrtića su se prisjetili našeg grada heroja i odali počast svim žrtvama Domovinskog rata paleći svijeće na lukobranu u Drveniku.

Nekoliko slika pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 17. 11. 2017. 12:42

Dan sjećanja na Vukovar

Prikupljenim slikovnim i tekstualnim materijalom učenici su za vrijeme nastave iz povijesti izradili pano „Dan sjećanja na Vukovar“. Učenici PŠ Drvenik također pripremaju lampione koje će upaliti na dan sječanja te time odati počast Vukovaru-gradu heroja.
Pogledajte nekoliko slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 15. 11. 2017. 19:22

Mjesec stranih jezika - njemački

Tijekom mjeseca listopada, koji je bio posvećen stranim jezicima, učenici su se na nastavi njemačkoga jezika pozornije posvetili ovome jeziku.

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 29. 10. 2017. 11:10

SVJETSKI DAN KRAVATE

Obilježavajući Svjetski dan kravate, učenici viših razreda PŠ Drvenik svladali su i vještine ručnog šivanja. Od ostataka tkanine iskrojili su kravate koje su potom šivali te punili komadićima tkanine da bi dobile ljepši oblik. Osim što su naučili nešto novo i korisno, učenici su istovremeno i uživali u kreativnom stvaranju. 

SLIKE

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 18. 10. 2017. 13:31

Napravili smo kruh Vijest ima dokument u privitku

Nakon posjeta pekari i prikupljanja teoretskih znanja učenici 7. razreda ta su znanja primijenili i u praksi. U školskoj kuhinji su umijesili različita tijesta od više vrsta brašna; pšeničnog, heljdinog i kukuruznog te su napravili i ispekli kruh i peciva koje su prodavali u mjestu. U prodaji su im se pridružili i ostali učenici s proizvodima koje su napravili uz pomoć svojih obitelji.

 

Fotografije možete pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Koni Bulfon  datum: 16. 10. 2017. 10:49

OBNOVIMO DJEČJE IGRALIŠTE Vijest ima dokument u privitku

    Uoči Valentinova učenici viših i nižih razreda PŠ Drvenik i mališani iz vrtića „Mali princ“ zajedno su sudjelovali u prodaji svojih radova u Drveniku. Ukupan prihod od prodaje proslijeđen je TZ Drvenik u svrhu obnove dječjeg igrališta pokraj škole i vrtića.                                                                                                                                     Roditelji i ostali mještani su se i ovom prilikom iskazali jer znaju da je dječje igralište važan dio djetinjstva svakog djeteta.

  :: opširnije :: 


objavio: Koni Bulfon  datum: 13. 2. 2017. 13:20
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Posljednje objave
preskoči na navigaciju